Man op straat in Zutphen geeft zich uit als agent

Geplaatst op 27 augustus 2016, om 16:07 uur

foto: Patrick ApenhorstZUTPHEN – Een nog onbekende man bezorgt de politie in Zutphen flinke overlast. De man geeft zich op straat uit als agent. Hij is daarbij in burger gekleed en laat op zijn mobiele telefoon een kopie van een politie pas zien.

Volgens de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen over het gedrag van de man. Het zou gaan om een ongeveer dertig jaar oud persoon, slank van postuur met donker haar. Hij zou onder meer ‘controles’ uitvoeren op vergunningen om in de binnenstad van Zutphen te kunnen rijden met een scootmobiel.

Legitimeren
Via Facebook laat de politie weten dat dergelijke vergunningen niet bestaan. “Wij controleren ook regelmatig in burger in de stad. Echter dienen wij, als we in burger gekleed zijn, ons direct te legitimeren met een echte politie pas. En zeker geen kopie daarvan op onze telefoon”, aldus de politie.

Mensen die contact hebben gehad met deze nepagent, worden verzocht contact op te nemen met de politie, via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht hij op heterdaad betrapt worden mag hiervoor 112 gebeld worden, aldus de politie Zutphen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook