Politie pakt heterdaad verdachte van diefstal crossmotor in Arnhem - GelreNieuws.nl

Politie pakt heterdaad verdachte van diefstal crossmotor in Arnhem

Geplaatst op 3 augustus 2016, om 17:49 uur

foto: 112VandaagARNHEM – Afgelopen zondagnacht kreeg de politie omstreeks 02:14 uur de melding dat er op heterdaad een crossmotor werd gestolen. De melder hoorde een klap en zag dat er enige tijd later twee jongens met een crossmotor door de straat liepen.

De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Een eenheid zag al snel een man lopen met de crossmotor. Op het moment dat de man de agenten zag gooide hij de crossmotor van zich af. Hij ging er vervolgens rennend vandoor. Een collega is te voet achter de man aangegaan. Tijdens de achtervolging melde een getuige dat de man een brandgang in was gerend. Op dat moment wisten de agenten dat de verdachte zich moest bevinden in een bepaalde straat.

‘Niemand in die tuin’
Met meerdere eenheden hebben zij de straat afgezet. Uiteindelijk zagen de agenten de man verstopt in een tuin liggen. Zij zeiden op dat moment hardop tegen elkaar dat er niemand in die tuin lag en dat ze verder gingen zoeken. Door dit te benoemen hadden de agenten alle tijd om de verdachte in te sluiten van alle kanten. Vervolgens zijn zij de tuin ingegaan en hebben de man aangehouden.

De crossmotor is direct teruggegeven aan de eigenaar. Het bleek dat er nog twee andere motoren gestolen zijn. Deze motoren zijn gesignaleerd als gestolen. De politie willen de melder bedanken voor zijn oplettendheid. Dankzij de melder heeft de politie de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden voor diefstal van de crossmotor.

Help de politie in de strijd tegen criminelen. Bel bij verdachte situaties altijd de politie via 112.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com