Tweede brand op boerderij Gendt in twaalf uur tijd

Geplaatst op 22 augustus 2016, om 10:18 uur

foto: Dylan JünemannGENDT – Maandagochtend omstreeks 06:45 uur werd er een brand gemeld bij de brandweer, deze werd echter snel opgeschaald naar het sein middelbrand. Het betrof hetzelfde agrarisch bedrijf aan de Angerensestraat in Gendt waar zondagavond ook al brand was.

De brand is vermoedelijk gemeld door een voorbijganger die rook zag bij de geitenschuur. Toen de brandweer van Gendt ter plaatse kwam, is er direct opgeschaald naar middelbrand. Wederom kwam brandweer van Doornenburg ondersteuning geven aan de brandweer van Gendt. Het bleek te gaan om de zelfde hooiopslag als gister. Echter was er nu op een andere plaats nieuw hooi gaan broeien. De shovel van het bedrijf, die gisteren ook al had geholpen, mocht nu weer aan de slag. De brandweer heeft het hooi wederom geblust en natgehouden. De shovel heeft het hooi over het land achter de hooiopslag verspreid, hierbij werden delen van het hooi op de shovel nog nageblust om dat deze nog branden en smeulde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Brandweer rukt groots uit voor brand op boerderij in Gendt

Vanwege de hulpverlening was de Angerensestraat tijdelijk deels afgesloten, er was tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar. Na ongeveer anderhalf uur kon de brandweer van Doornenburg en Gendt weer retour naar de kazerne.

De eigenaar heeft toegezegd dat hij al het hooi uit elkaar zou halen op het land. Er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt bij de brand.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook