Verwarde vrouw door omstander uit het water gehaald in Zutphen

Geplaatst op 10 augustus 2016, om 16:23 uur

ZUTPHEN – Een verwarde vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02:00 op de Voorsterallee in Zutphen te water geraakt. Een alerte melder heeft haar eruit weten te halen.

Een melder hoorde hulpgeroep waarna hij ging kijken. Daar trof hij in het water een vrouw aan. De vrouw was totaal verkleumd en werd door de melder snel uit het water gehaald. Hij belde vervolgens direct 112.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verward
Het bleek dat de vrouw, een 61-jarige inwoonster uit Zutphen, midden in de nacht wakker was geworden en enigszins verward een rondje was gaan fietsen. Onderweg was zij per ongeluk in een sloot gefietst en kon zij niet meer op eigen kracht uit de sloot komen. Echter kwam de melder hier direct in actie toen zij haar hoorde roepen.

De vrouw is ter controle door de politie overgebracht naar de huisartsenpost. Nadat ze droge kleren had aangetrokken en enigszins was opgeward, is ze naar huis gebracht en overgedragen aan haar eigen zorgkader.

Woensdag heeft de politie de melder bedankt voor zijn goede en snelle handelen. Hij kreeg van de politie een doos chocolade in politiestijl.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook