Weg weer vrij na mega file met flinke vertraging op de A12 bij Arnhem

Geplaatst op 26 augustus 2016, om 12:42 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Op de A12 bij het knooppunt Velperbroek in Arnhem ligt de weg bezaaid met allerlei stenen. Hierdoor zijn drie rijstroken afgesloten met zeker 15 kilometer file en veel vertraging tot gevolg. De weg is omstreeks 13:40 uur weer vrijgegeven en de verwachting is dat de file snel afneemt.

Door de afgevallen lading zijn drie rijstroken afgesloten met om 13:15 uur een file van 15 kilometer tot gevolg. Die 15 kilometer file levert bijna twee uur vertraging op, aldus de ANWB. De stenen worden zo snel mogelijk verwijderd van de weg om de weg vrij te maken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

File
Het verkeer vanuit Duitsland ondervindt enorme hinder van het ongeval. Inmiddels staat er ruim 15 km file. Ook de binnenwegen vanuit Doesburg en Westervoort die uitkomen op de A12 lopen langzaam vol. Rijkswaterstaat verwacht nog zeker een half uur bezig te zijn. De vrachtwagen die het asfalt komt reinigen moet namelijk van uit Geldermalsen komen.

Hitte Protocol
Verwacht wordt dat het een behoorlijk drukke avondspits rondom Arnhem wordt in verband met terugkerend vakantie verkeer. Voor de afgelopen en komende dagen heeft Rijkswaterstaat een zogenaamd “hitte protocol” in werking gesteld. Dit houdt in alle auto’s die langs snelwegen stranden worden in opdracht van Rijkswaterstaat door een aangewezen Berger naar een veilige plek met voorzieningen gebracht. Onder andere Rijkswaterstaat deelt koud water uit aan gestrande automobilisten.

Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook