135 mensen met beperking beleefden topavond door Truckrun

Geplaatst op 24 september 2016, om 22:20 uur

foto: Patrick ApenhorstLINGEWAARD / OVERBETUWE – Op zaterdag 24 september heeft de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe gereden. Aangezien de vorige editie een groots succes was, was er ook dit jaar weer van alles te doen.

Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen hebben in de avond een onvergetelijke avond beleeft. Door in de cabine van een truck te stappen werden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal.

Naast deze rit waren er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14:00 uur stroomde het Julianaplein vol met deelnemende vrachtwagens. In zaal Providentia was er een team met minitrucks en kranen te zien zijn en in de Dorpstraat zullen CV de Waskniepers hun inmiddels beroemde riefkuchen verkopen.

Vanaf het Julianaplein in Gendt begon de rit rond 18:00 uur en vertrok richting Haalderen. Tegen 20:45 uur werden de dieselmonsters in Gendt weer terugverwacht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook