Aanhouding voor ernstige mishandeling van bejaarde vrouw (83)

Geplaatst op 29 september 2016, om 16:42 uur

foto: 112VandaagARNHEM – In een onderzoek naar de ernstige mishandeling van een 83-jarige Arnhemmer in mei van dit jaar heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 38-jarige vrouw, eveneens uit Arnhem.

Het slachtoffer was op zondag 1 mei een vrouw en een man tegengekomen in winkelcentrum Kronenburg. Vanwege zijn eenzaamheid had hij met de vrouw en man bij hem thuis in de wijk Kronenburg afgesproken om een kopje koffie te drinken. Toen de metgezel van de vrouw haar alleen met de 83-jarige in de woning had achtergelaten werkte de vrouw tegen de grond tegen de grond en schopte hem een aantal malen flink tegen zijn lichaam. De vrouw was kennelijk kwaad geworden vanwege een geldkwestie.

DNA

De wijkagent heeft de zaak in onderzoek genomen. Na een maanden durend onderzoek, met onder o.a. een DNA traject, getuigenverhoor en een buurtonderzoek, kwam er een verdachte in beeld. De 38-jarige vrouw werd afgelopen maandag aangehouden en ze legde een bekennende verklaring af. Ze werd met een dagvaarding heengezonden en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.