Agenten helpen ‘beroemde’ Britse 87-jarige bejaarde man

Geplaatst op 6 september 2016, om 15:16 uur

NIJMEGEN – De politie in Nijmegen kreeg vandaag een melding dat een oude man langs de Wijchenseweg zou lopen ter hoogte van de afrit A73 bij Wijchen. Daar troffen agenten hem daadwerkelijk aan met een groene big shopper tas.

Hij was even tegen een kast gaan zitten om uit te rusten. Na een kort gesprek bleek het om een ‘bekende‘ 87-jarige Britste man te gaan die al eerder in de media is geweest. Hij was in de media geweest omdat hij zijn huis in Engeland verkocht had en nog een mooie wandelreis wilde maken. Hij was vanuit Engeland met de boot naar Frankrijk gegaan en vanuit daar was hij via België in Nederland terecht gekomen. Hij was de route aan het volgen die zijn familie in de oorlog had afgelegd.

ZIE OOK: Politie haalt 87-jarige Engelsman van de snelweg A12

Bij agent thuis
Hij had de afgelopen nacht in Nijmegen onder de bomen van het Keizer Karel Plein geslapen. Nu was hij onderweg terug en zijn doel was Eindhoven. Hij had nog niet gegeten of gedronken. Hierop besloten de agenten Arno en Ramon hem van een goede maaltijd te voorzien. Onderweg hebben ze een stop gemaakt bij agent Arno thuis. Daar hebben ze hem voorzien van vier bruine boterhammen met uiteraard scrambled eggs en kaas. Ook had hij een groot glas melk aan een picknick tafel gezet.

Wegenkaart
Daarna hem twee plakken ontbijtkoek, appel, fles ice tea en water meegegeven. Ook was zijn bigshopper een beetje aan de zware kant. Arno had nog een rugzak liggen, de meeste spullen verpakt en de rugzak afgesteld op zijn rug. Tevens hem een wegenkaart meegegeven om zijn route uit te kunnen stippelen. Ook hebben ze hem uitleg gegeven over de kaart zodat hij niet weer op een autosnelweg terecht kwam.

De agenten Arno en Ramon zijn met hem de Graafseweg opgereden en uitleg gegeven over de omgeving. Het oprijden van de Graafsebrug was voor hem helemaal prachtig omdat zijn broer in de oorlog met een Sherman tank vanaf de andere zijde was komen aanrijden. Hierop hebben Arno en Ramon hem bij het Airborne-monument afgezet aan de Graafse zijde. Daar hebben ze hem veel succes gewenst en vooral aangegeven voorzichtig te doen.

‘Enigszins trots op onze hulp, aan hen die hebben bijgedragen aan onze vrijheid, de brug weer terug gereden naar Wijchen.’ aldus de politie Nijmegen.

Foto: Politie Nijmegen