Brandweer Achterhoek zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op 14 september 2016, om 10:25 uur

s_NKM_100429-29DOETINCHEM – De brandweer in de Achterhoek zoekt vrijwilligers. Tien van de elf korpsen die onder het cluster vallen hebben nieuwe mensen nodig. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag kunnen uitrukken.

De brandweerpost in Doetinchem, de grootste in het gebied, telt tachtig vrijwilligers. „We zoeken op termijn voor Doetinchem vijf mensen”, zegt Robert Spijkerman, woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland tegenover de Gelderlander. „De opleiding tot brandweer duurt ongeveer 2,5 jaar. Omdat we verwachten dat er dan een aantal mensen uitgaan moeten we nu al werven.” De meesten vanuit de basisschool gaan er uit als ze 55 jaar zijn

Campagne
Er loopt een grote campagne van de brandweer om mensen te bewegen zich aan te melden als brandweervrijwilliger. Onderdeel daarvan is de informatieavond op dinsdag 20 september in de brandweerkazerne aan de Stokhorstweg in Doetinchem, hoofdlocatie van Achterhoek West. Daar kunnen belangstellenden zich aanmelden. De informatieavond begint om 19.00 uur.

Ook mensen die slechts enkele uren beschikbaar zijn, zijn welkom. De brandweerposten die nieuwe vrijwilligers zoeken zijn:

– Bergh
– Didam
– Doetinchem
– Hengelo
– Silvolde
– Steenderen
– Varsseveld
– Vorden
– Wehl
– Zelhem

Belangstellenden moeten tussen de 18 en 40 jaar zijn.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook