Chaos tijdens spits door werkzaamheden bij Traverse Dieren - GelreNieuws.nl

Chaos tijdens spits door werkzaamheden bij Traverse Dieren

Geplaatst op 7 september 2016, om 12:03 uur

foto: Drone-GLMDIEREN – Door verschillende werkzaamheden bij het Traverse in Dieren ontstaat er vooral tijdens de ochtend en avond spits extra chaos. In Dieren zijn ze met grote werkzaamheden begonnen om betere doorstroming door Dieren te creëren en Noord en Zuid Dieren beter met elkaar te later verbinden. Ook wordt er een nieuwe tunnel aangelegd.

In het laatste weekend van augustus is de laatste hand gelegd aan de inrichting van een tijdelijk busstation op de hoek Harderwijkerweg met de Burgemeester de Bruinstraat. Vanaf maandag 29 augustus fungeert dit busstation als basis voor lijndiensten van Breng en Syntus. Op de plek van het huidige busstation komt een tijdelijke weg. Als straks de graafwerkzaamheden voor de tunnel van start gaan, wordt daar het doorgaand verkeer overheen geleid. Die situatie duurt naar verwachting tot het voorjaar van 2017.

Planning Stationsgebied
Eind augustus starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de passerelle, de voetgangersbrug die zorgt voor de bereikbaarheid van het perron en voor een goede verbinding tussen noord en zuid. Het werk wordt uitgevoerd door Reef Infra in opdracht van ProRail. De bouwplaats komt aan de noordwestzijde van de perrontunnel, ter hoogte van de Noorder Parallelweg. De staalconstructie van de loopbrug zelf wordt voorgebouwd bij de staalbouwer en komt pas in maart volgend jaar naar Dieren. In april 2017 wordt de loopbrug op z’n definitieve plek gehesen.

De start bouw van de parkeervoorziening staat gepland voor de zomer van 2017 maar wacht nog even op het verdere verloop van de onteigeningsprocedure: met de eigenaar van één woning is nog geen overeenstemming bereikt over de grond. Pas als de parkeergarage in bedrijf is en het tijdelijke parkeerterrein niet meer nodig, kan het stationsplein verder ingericht worden. De aanleg van het stationsplein aan de zuidzijde hangt samen met de aanleg van de tunnelbak waarmee komend najaar een start wordt gemaakt. Naar verwachting wordt het plein tweede kwartaal 2018 opgeleverd.

Informatiecentrum op kop Spoorstraat
Eind juli heeft de aannemerscombinatie Traverse Dieren zijn intrek genomen in een tweelaags ketenpark aan de Spoorstraat. Op de begane grond van het voormalige bankgebouw, naast de bouwkeet, openen we binnenkort het Informatiecentrum Traverse Dieren. Het pand wordt momenteel opgeknapt en gereed gemaakt voor gebruik. Het Infocentrum is voorlopig driemaal per week geopend: op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook