Drie aanhoudingen na bedrijfsinbraak in Didam

Geplaatst op 12 september 2016, om 12:15 uur

foto: Patrick ApenhorstDIDAM – Naar aanleiding van de melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Pittelderstraat in Didam heeft de politie zondagavond drie verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal en/of heling.

Bij de inbraak in Didam bleek een laptop te zijn weggenomen. De eigenaar stelde via track-and-trace vast dat de laptop zich zou bevinden in de buurt van de Buizerdstraat in Beek-Ubbergen. Bij onderzoek in die buurt meldde zich een getuige die vertelde dat kort daarvoor twee mannen in een witte auto zich daar verdacht hadden opgehouden. De getuige kon een duidelijke beschrijving geven van de auto en de twee inzittenden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangehouden
Korte tijd later kreeg de meldkamer een melding dat op de A325 vanuit Nijmegen richting Arnhem een witte personenauto in de verkeerde rijrichting op de vluchtstrook zou staan. Toen agenten daar gingen kijken, troffen ze de bestuurder aan die, toen hij de agenten zag, wilde wegrijden. De bijrijder was uitgestapt en was er lopend vandoor gegaan. Omdat de auto en de inzittenden voldeden aan de beschrijving die de getuige had gegeven, kon al snel het verband worden gelegd met de gestolen laptop. Daarop is de bestuurder, een 32-jarige Nijmegenaar aangehouden. De bijrijder, een 30-jarige man uit Didam kon na een korte zoektocht worden aangehouden.

De witte auto bleek op naam te staan van een 71-jarige vrouw in Beek-Ubbergen. Toen agenten de vrouw bezochten om naar haar betrokkenheid te vragen, troffen ze de gestolen laptop in de woonkamer aan. Daarop is ook de vrouw aangehouden voor heling.

Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook