Honderden parachutisten landen op Ginkelse Heide bij Ede

Geplaatst op 17 september 2016, om 17:42 uur

foto: FunckSterrShootsEDE – Zaterdagmiddag sprongen honderden parachutisten uit vliegtuigen en landden op de Ginkelse Heide in Ede. In de ochtend ging de dropping wegens mist niet door. Er waren ongeveer 40.000 bezoekers op de been.

Ongeveer 400 parachutisten uit Engeland, Polen, Canada, Amerika, Italië, België, Duitsland en Nederland sprongen uit historische Dakota’s, Herculessen en een Amerikaanse Boeing C-17. De dropping was onderdeel van de herdenking van de grote luchtlandingsoperatie Market Garden in 1944.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ochtend afgelast
De gemeente Ede meldde rond 10:15 uur al dat de dropping in de ochtend was afgelast. De dropping in de middag ging wel door, daarbij waren ook veteranen. Om precies te zijn waren er 32 Britse en Poolse veteranen bij de dropping in Ede. Vijf veteranen wonen vanwege gezondsheidsredenen alleen de herdenking en kranslegging in Driel bij.

In Ede begon rond 11.30 uur de herdenkingsceremonie. Er waren onder meer toespraken van onder andere de burgemeester van Ede. Ook werd een minuut stilte in acht genomen en er werden kransen gelegd.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto’s: FunckSterrShoots