Politie Velp waarschuwt voor fietsendiefstallen en geeft tips

Geplaatst op 14 september 2016, om 11:08 uur

VELP – Op zondag 11 september is een fiets weggenomen van een binnenplaats aan de Graaf Ottostraat in Velp. Aangezien er laatste tijd vaker fietsendiefstallen zijn in Velp waarschuwt de politie daarvoor en geven tips.

Op zondag 11 september tussen 17:00 en 19:00 uur is een fiets weggenomen van een binnenplaats aan de Graaf Ottostraat te Velp. De politie Velp zoekt hiervoor nog getuigen. Mocht u wat gezien hebben kunt u dit melden via: 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook geeft de politie de volgende tips:
• Noteer de kenmerken van uw fiets en bewaar deze goed. Denk bijvoorbeeld aan soort, merk, type, kleur, framenummer, tagnummer of graveercode.

• Doe altijd aangifte. U kunt digitaal aangifte doen of bellen voor een afspraak via 0900-8844. De kans dat de gesloten fiets daardoor teruggevonden wordt is groter. Ook krijgt de politie hierdoor een goed beeld van het aantal fietsdiefstallen.

• Koop geen gestolen fiets: neem niet het risico aangehouden te worden voor heling, want dat is strafbaar. Koop dus nooit een fiets die té goedkoop is, zoals een fiets met 21 versnellingen voor € 30. Met het originele framenummer kunt u controleren of de fiets gestolen is via het fietsendiefstalregister op internet. Let ook op beschadigingen aan het frame. Dit kan een teken zijn dat het originele slot vervangen is door een ander slot.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook