Snorfietser ernstig gewond na val in Doornenburg

Geplaatst op 18 september 2016, om 05:12 uur

foto: Dylan JünemannDOORNENBURG – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een ernstig eenzijdig ongeval plaats gevonden aan de Duisterestraat in Doornenburg. Hierbij is een snorfietser ernstig gewond geraakt.

De snorfietser reed omstreeks 02:30 uur richting het centrum van Doornenbrug op de Duisterestraat. Door onbekende reden heeft hij de stoeprand geraakt, hierdoor kwam hij uit balans met zijn snorfiets. De snorfiets met bestuurder schoof ongeveer 20 meter door langs de stoprand op. Vervolgens is de bestuurder van de snorfiets gevallen en op zijn hoofd terecht gekomen. De snorfietser is nog ruim 5 meter doorgeschoven waarna ook deze tot stilstand kwam. Door de val is de jongeman ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er werd in eerste instantie één ambulance opgeroepen, toen deze ter plaatse kwam bleek dat er met spoed een tweede ambulance nodig was. Dit in verband met de toestand van de bestuurder. Vervolgens is ook nog de traumahelikopter van Amsterdam opgeroepen omdat de traumahelikopter van Volkel (Nijmegen) op dat moment nog elders bezig was. Echter bleek dat de traumahelikopter -die in Volkel gestationeerd staat- alweer beschikbaar was. Deze werd vervolgens alsnog opgeroepen.

Omdat het vermoedelijk nog wel even zou duren voordat de helikopter met het mobiel medisch team(MMT), zijn de ambulances al richting het ziekenhuis gereden. Het is niet bekend of de traumahelikopter onderweg naar het ziekenhuis nog geland is om het ambulance personeel te ondersteunen bij het verzorgen van de jongen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.