Verdachte ingerekend na inbraak en dollemansrit in omgeving Arnhem

Geplaatst op 1 september 2016, om 16:59 uur

foto: Politie Arnhem-NoordHUISSEN/ARNHEM/VELP – Na een inbraak in een winkel in Huissen in de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 33-jarige Arnhemmer als verdachte aangehouden. De man was na de inbraak op de vlucht geslagen en werd door de politie achtervolgd. Na een dollemansrit crashte de auto in Velp.

Omstreeks 02.15 uur die nacht werd bij de politie gemeld dat er werd ingebroken in een winkel aan de Polseweg. Terwijl de eerste politiewagens al onderweg waren kwam informatie binnen dader op de vlucht was geslagen in een auto. Kort daarop zagen agenten de bewuste auto rijden over de A15 bij Ressen. De bestuurder doofde zijn lichten en ging er vol gas vandoor.

ZIE OOK: Achtervolging eindigt in crash tegen verkeerslicht in Velp

Spookrijden
Op het moment dat de auto spookrijdend verder ging besloten de agenten de achtervolging vanwege de risico’s te staken en de omgeving af te zoeken. Even later werd de auto met hoge snelheid gesignaleerd in Arnhem op de N325 (Pleijweg) en ook daar reed de bestuurder op de verkeerde rijbaan richting Velp.

Op de kruising President Kennedylaan met de Hoofdstraat in Velp crashte de auto en kon de bestuurder worden aangehouden. De man bleek ongedeerd. De buit lag nog in de auto. De aangehouden Arnhemmer zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook