‘Voorbijgangers filmden dodelijk ongeval A12 bij Arnhem, maar ze hielpen niet’

Geplaatst op 5 september 2016, om 14:57 uur

Een persoon die vanuit de rijdende auto het ongval filmt - foto: Timo BoumanARNHEM – Afgelopen vrijdag vond er een zwaar ongeval plaats op de A12 bij Arnhem. Een vrachtwagen schoot door nog onbekende oorzaak door de middengeleider en botste tegen een auto op de andere weghelft. De bestuurder, een 78-jarige man uit Maren-Kessel, kwam daarbij om het leven. Zijn vrouw raakte lichtgewond. Enkele omstanders boden eerste hulp aan, echter gingen de meeste omstanders het dodelijk ongeval filmen.

De agenten die als eerste ter plaatse kwamen in een grote chaos terecht. Hij verteld: ‘Een omstander hield een stuk karton voor de auto van het slachtoffer.’ Hij deed dat omdat het verkeer al filmend langs de ravage reed, zo schrijft de politie op Facebook. Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden. ‘In wat voor wereld leven we?’ vraagt de agent zich af.

‘Toen ik de begeleiding van het verkeer overnam, zag ik dat veel bestuurders met hun mobiel aan het filmen waren. Die mensen beseffen niet dat wij familie van de overledene nog persoonlijk in kennis moeten stellen. Naast dat het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden verboden is, circuleren er al beelden van het ongeluk op social media, nog voordat wij de familie hebben bereikt…’ aldus de agent die bij het ongeval aanwezig was.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook