Brandweer zet Dieren op stelten

Geplaatst op 5 oktober 2016, om 21:36 uur

tba_5342DIEREN – De Dierense brandweer heeft woensdagavond het vooral om zijn fietsen bekende stadje op stelten gezet. Met twee bluswagens en een hoogwerker reden zij met “toeters en bellen” door de straten met als doel “toeteren om aandacht”.

Die aandacht kregen zij. Overal gingen gordijnen aan de kant en deuren open. Nieuwsgierig wat er aan de hand was stonden de Dierenaren de toeterende brandweerwagens op te wachten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brandweer Dieren kampt met een tekort aan vrijwilligers.
De toeter actie is niet alleen bedoeld om aandacht “te toeteren” maar ook om bij de juiste mensen hun hart sneller te laten kloppen, in de hoop dat zij zich aanmelden als vrijwilliger bij de brandweer.

Het Dierense korps heeft op dit moment 23 vrijwilligers en vier mensen in opleiding. “Als je rekent dat er op een blusvoertuig zes brandweer mensen horen te zitten, dan zit je al krap als we met twee voertuigen en onze hoogwerker uit moeten rukken” aldus bevelvoerder Paul Auée. “Sterker nog het komt regelmatig voor dat we die zes niet eens halen, dan moeten we assistentie inroepen van een naastgelegen korps. Helaas komt het af en toe voor” vervolgt hij.

Deur aan deur werd vanavond om flyer verspreid met daarop de vraag “word jij onze nieuwe collega?”