Drie mensen in Apeldoorn aangehouden voor mishandeling agent

Geplaatst op 15 oktober 2016, om 15:52 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdag 14 oktober een 28-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij een agent had geschopt en vernieling had aangericht in een tankshop. Ook een 31-jarige man uit Den Haag en een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn die in het gezelschap van de man waren, werden aangehouden.

Agenten controleerden rond 20.00 uur een auto op de Zutphensestraat in Apeldoorn. In de auto zaten twee mannen en een vrouw. De passagier in de auto, de 28-jarige man uit Apeldoorn, bemoeide zich voortdurend met de controle. Op een gegeven moment schopte hij plotseling hard tegen één van de agenten aan. Toen de agenten hem hiervoor wilden aanhouden, bleef hij tegenwerken. Er werd gebruik gemaakt van de pepperspray maar dit hielp niet om de verdachte onder controle te krijgen. De verdachte sprong vervolgens in de auto waarop de bestuurder er vandoor ging.

De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats aan de A50 waar de twee mannen de shop binnengingen. De 28-jarige man gooide dingen uit de shop naar de agenten en gedroeg zich zeer agressief. Nadat meerdere politie-eenheden bij de shop waren aangekomen, werden de twee mannen en de vrouw aangehouden.

Ze zijn naar het bureau overgebracht en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak en ieders rol in het incident.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook