Horrorclowns met hooivork en schep bedreigen angstige meisjes in Epe

Geplaatst op 15 oktober 2016, om 15:05 uur

EPE – Agenten kregen omstreeks 21.00 uur de melding dat een aantal angstige tienermeisjes zich bij een café aan de Hoofdstraat in Epe had gemeld nadat zij door meerdere ‘horrorclowns’ met een hooivork en schep achterna waren gezeten.

In de buurt van de Hoofdstraat troffen agenten een combibusje aan. Tijdens de controle van de bestuurder (17 jaar uit Zwolle), sprong er plotseling een 22-jarige man uit Heerde uit de laadruimte die direct een gevechtshouding aannam. De man gaf geen gehoor aan het bevel van de agenten om zich rustig te houden. De man ging er vandoor waarop een agent erachter aan ging. Omdat de man zich bleef verzetten tegen zijn aanhouding, werd hij, met gebruikmaking van gepast geweld, uiteindelijk in de boeien geslagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man is overgebracht naar het politiebureau en later op de avond in vrijheid gesteld. Hij krijgt proces-verbaal en zal later nog nader worden verhoord. De bestuurder en een andere inzittende van het combibusje kregen proces-verbaal voor verstoring van de openbare orde.

In de laadruimte van het voertuig werden een hooivork, schep en diverse verkleedattributen voor clowns aangetroffen.