Politie schiet op auto in Oosterbeek wegens dreigende situatie - GelreNieuws        

Politie schiet op auto in Oosterbeek wegens dreigende situatie

Geplaatst op 27 oktober 2016, om 12:06 uur

OOSTERBEEK – Bij de controle van een verdachte auto afgelopen vrijdagavond laat in Oosterbeek heeft de politie geschoten. Daarbij is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Een verdachte heeft weten te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Vrijdagavond 21 oktober omstreeks 23.20 uur waren agenten in Oosterbeek bezig met gerichte surveillance vanwege recent gepleegde inbraken in de gemeente Renkum. Rond dat tijdstip zagen ze een witte Volkswagen Polo onbeheerd staan. Navraag leerde dat de auto, op naam van een verhuurbedrijf uit het Westen van het land, eerder gezien was bij verdachte situaties in de regio. De agenten besloten de wagen een tijdje onopvallend te observeren. Korte tijd later zagen ze een man in de auto stappen en ermee wegrijden.

Dreigende situatie
De agenten volgden de auto en zetten hem op de Utrechtseweg in Oosterbeek aan de kant voor een controle. Daarbij ontstond een dreigende situatie waarop een van de agenten een aantal schoten loste. De bestuurder zag echter kans weg te rijden maar strandde even later op de hoek met de Beukenlaan, waar hij de auto achterliet en te voet er vandoor ging. Van de man ontbreekt tot dusver elk spoor. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets van het incident op de Utrechtseweg hebben gezien of gehoord. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier hier op de website.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook