Twee mannen veroordeeld tot twee jaar cel voor misbruik jongen - GelreNieuws.nl

Twee mannen veroordeeld tot twee jaar cel voor misbruik jongen

Geplaatst op 14 oktober 2016, om 12:30 uur

ARNHEM / LATHUM – De rechtbank heeft 2 mannen uit Lathum, van 41 en 49 jaar, veroordeeld voor het plegen van ontucht met een minderjarige jongen en het maken en het bezit van kinderporno. Het stel kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

De mannen hebben een relatie met elkaar. Zij hebben tussen juni 2013 en juni 2015 zowel alleen als samen meerdere keren seksuele handelingen verricht met een toen 12/13-jarige jongen. De mannen waren naaste vrienden van de ouders van het slachtoffer. Hij logeerde regelmatig bij het stel.

Straf gelijk aan eis
De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Gezien de ernst van de feiten vindt de rechtbank alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Verder is in de strafmaat meegewogen dat de mannen niet eerder met justitie en politie in aanraking zijn geweest. Ook is rekening gehouden met de opgemaakte rapportages rondom de mannen waaruit naar voren komt dat bij beide sprake is van de nodige psychologische problemen. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zijn de bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moeten de mannen zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen voor hun problematiek. Ook mogen zij een half jaar niet in de buurt van de woning van het slachtoffer komen.

Schadevergoeding
Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van bijna 8.400 euro. Deze bestaat uit materiële schade en smartengeld.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook