240 uur werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor drie henneptelers

Geplaatst op 7 oktober 2016, om 09:47 uur

ARNHEM / EDE – De rechtbank veroordeelde drie mannen uit Arnhem van 38 en 39 jaar oud voor het gezamenlijk uitbuiten van twee hennepkwekerijen in Ede. De mannen kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar, en de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd.

3528 hennepplanten
In de hennepkwekerijen werden in totaal 3528 hennepplanten aangetroffen, zodat men kan spreken van een grote hoeveelheid hennep. Om de hennepkwekerij van stroom te voorzien was ook een illegale elektriciteitsaansluiting aangelegd. Hiermee hebben de mannen zich schuldig gemaakt aan diefstal van elektriciteit. Tevens een ernstig feit, omdat door dit soort aansluitingen (brand)gevaarlijke situaties ontstaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Oude zaak
De aan de drie mannen opgelegde straf komt overeen met de straf die officier van justitie eiste. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat het een oude zaak betreft.

Een vierde man, uit Ede, is door de rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De Edenaar was de (voormalig) eigenaar van de panden waarin de hennepkwekerijen zijn aangetroffen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook