Zeer professionele ondergrondse hennepkwekerij met lift aangetroffen

Geplaatst op 27 oktober 2016, om 13:58 uur

foto: Bernt van DongenHOENZADRIEL – Onder een schuur aan de Rooijensestraat in Hoenzadriel is een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld in twee ruimtes onder de schuren. Hierbij is de 32-jarige bewoonster aangehouden.

De schuren waren vrij nieuw en zouden volgens de politiewoordvoerder vermoedelijk dienen ter camouflage. Het ging om twee grote ruimtes met 1150 planten die volledig ingericht waren met drie fases planten: kleine planten, middelgrote planten en grote planten. De 32-jarige bewoonster van het perceel is aangehouden door de politie.

In de schuur was een bouwlift aangebracht voor materialen zoals potgrond en een afvoerpijp voor de warme lucht. De hennepkwekerij is zo professioneel, dat heeft de politiewoordvoerder nog niet eerder gezien. Vermoedelijk is bij de bouw van de schuren al rekening gehouden met de plantage.

Brandgevaar
De stroom was illegaal afgetapt en deze liep door een kabel die daarvoor niet geschikt was. De kabel was al erg heet geworden van de grote hoeveelheid stroom die daar doorheen liep. Daardoor was er volgens de politie een zeer groot risico op brand.

Het bedrijf wordt ontruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook