25 tips binnen over Posbankmoord op Alex Wiegmink in Rheden

Geplaatst op 2 november 2016, om 14:33 uur

foto: Danny van den BergRHEDEN / DREMPT – De politie heeft 25 tips binnengekregen over de moord op Alex Wiegmink in 2003. De zaak is ook wel beter bekend als de Posbankmoord, die zaak is heropend door een coldcaseteam van de politie. Zij hebben ook aandacht en tips gevraagd in de televisieprogramma Opsporing Verzocht. De broer van Alex Wiegmink weet pas drie dagen dat zijn broer is doodgeschoten.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen al direct tien tips binnen, in de loop van de avond kwamen daar nog eens vijftien tips bij, zo meldt De Gelderlander. Over de inhoud van de tips kan de politie, in het kader van het onderzoek, nog niets zeggen. De politie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Uitgebrand
Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet meer thuis na een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn groen Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in de bossen bij het Brabantse Erp. Een jachtopzichter had omstreeks 17:00 uur schoten gehoord, ook een mountainbiker ziet een minuut later bij de parkeerplaats Bloemers dat er iets niet klopt. Alex Wiegmink moet, net voordat de fietser langs kwam, neergeschoten zijn. Wat er aan vooraf gegaan was, is niet duidelijk.

Drie dagen
De broer van Alex Wiegmink, Peter Wiegmink, weet pas drie dagen dat zijn broer is doodgeschoten, zo verklaard hij in een interview tegenover Omroep Gelderland. De politie had die informatie eerder nog niet vrijgegeven omdat dit ‘daderinformatie’ zou zijn.

Signalement
De politie heeft ook het signalement van de twee vermoedelijke daders gemeld. Het gaat om een man met een redelijk stevig postuur die kalend was en nu rond de vijftig zou moeten zijn. De tweede dader zou mogelijk een Zuid Europees uiterlijk hebben en slanker zijn. Hij had een normale haardos.

De politieonderzoek naar Wiegmink zijn dood spitst zich jarenlang vooral op natuurgebied de Posbank, nu wordt het zoekgebied ook uitgebreid naar het Brabantse Erp. Een echt éénduidig motief is er nog steeds niet.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook