Arnhemmer met dood bedreigd na anti-Wilders-tweet - GelreNieuws.nl

Arnhemmer met dood bedreigd na anti-Wilders-tweet

Geplaatst op 18 november 2016, om 19:49 uur

ARNHEM – De 52-jarige Mark van Zon uit Arnhem heeft vrijdag diverse doodsbedreigingen ontvangen na zijn tweet gericht aan de PVV-stemmers.

‘Misschien moeten we de hele aanhang van Wilders uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven’, zo luidde Mark van Zon vrijdagmorgen via Twitter. Dit bericht werd binnen zeer korte tijd door duizenden mensen bekeken. Ook Wilders kreeg er hoogte van en hij reageerde: ‘Ongelofelijk en dit mag wel?’.

‘Uit zee vissen’
Van Zon zegt tegenover het AD en De Gelderlander dat hij geen spijt heeft van zijn actie. ‘Totaal niet’, zegt hij. Wel heeft hij de tweet verwijderd. ‘Omdat de doodsbedreigingen zich uitstrekten tot mijn kennissen en familie. Zelfs mijn ouders werden genoemd. Die moeten ze dan wel eerst uit zee vissen, want hun as is verstrooid bij Terschelling.’

‘Niet letterlijk nemen’
Hij zegt het onverbloemd. ‘Recht voor de raap. Met humor en zelfspot. Dat is mijn stijl. Mijn tweet moet je ook niet letterlijk nemen. Zie het als een statement. Een provocatie. Een oproep aan de aanhang van Wilders om zich te gedragen. Ik vind dat we terug moeten naar een maatschappij waarin niemand wordt uitgesloten en waarin we gewoon met elkaar kunnen praten.’

Van Zon neemt de doodsbedreigingen niet al te serieus. Hij gaat vanavond gewoon de deur uit en hoeft geen bescherming te nemen zoals Wilders, aldus het AD en De Gelderlander.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook