Auto over de kop in de sloot: boer redt leven van vrouw

Geplaatst op 30 november 2016, om 11:07 uur

foto: Bernt van DongenGELLICUM – Op de Lageveldweg in Gellicum heeft een boer het leven gered van een 48-jarige vrouw die even daarvoor met haar auto over de kop wat geslagen en in een sloot was beland.

Het gebeurde rond 9.50 uur toen ze vermoedelijk door de gladheid de macht over het stuur verloor en op zijn kop in een sloot terecht was gekomen. Een politieagente kwam als eerste ter plaatse, maar kon niets doen omdat ze de deuren niet open kreeg van de auto en geen andere manier was om in de auto te komen. De sloot was gevuld met ijskoud water. De ijslaag lag zelfs op het water.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een boer die tegenover de sloot woont, kwam aan met een verreiker. Hij wist de auto te bevestigen aan zijn machine en takelde de auto naar boven, waarna de agente samen met de boer het slachtoffer uit de auto wist te krijgen.

Een traumahelikopter landde op het naastgelegen weiland. Artsen uit de heli hebben medische assistentie verleend. De vrouw is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens de inzet werd er een hulpverlener niet lekker. Hij kreeg last van zijn borst. Daarom kwam er een tweede ambulance ter plaatse. De hulpverlener is ook overgebracht naar het ziekenhuis.