Gemeente Duiven wil aanpassing kruispunt Oostsingel na dood fietser

Geplaatst op 14 november 2016, om 15:03 uur

foto: Charles MollDUIVEN – Alle acht raadsfracties in Duiven vinden dat de kruising Oostsingel met de Broekstraat moet worden aangepast. Dit zeggen zij na de dood van de 20-jarige fietser uit Giesbeek zaterdagochtend.

Over de kruising is al vele jaren discussie. Hoewel het kruispunt met stoplichten is beveiligd, zijn er toch twee dodelijke ongelukken gebeurd. Daarom bepleiten de meeste Duivense fracties nu een ongelijkvloerse kruising, zo bevestigd De Gelderlander.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Te duur
Enkele politici wezit dit jaar nog naar de Oostsingelkruising toen de aanleg van de fietstunnel in de Zuidsingel, een onderdeel van de fietssnelweg tussen Zevenaar en Arnhem, werd besproken. SP, PvdA, GroenLinks en D66 vinden de onderdoorgang in de Zuidsingel te duur en niet op z’n plaats, omdat de veiligheid daar niet in het geding is.

Voorgeleid
De 27-jarige Duivense automobilist die ervan wordt verdacht de fietser te hebben aangereden, wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer vast moet blijven zitten. De Duivens verkeerswethouder Ton Spaargaren meldt dat hij snel met de provincie om de tafel wil om over de kruising te praten, aldus De Gelderlander.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook