Grote oefening met brandweer bij de Koninklijke Gazelle in Dieren

Geplaatst op 30 november 2016, om 09:25 uur

foto: Melvin CornelissenDIEREN – Bij de Koninklijke Gazelle is zaterdagochtend een grote oefening gehouden samen met de medewerkers met BHV en de brandweer van Dieren. Ook een ambulance werd bij deze oefening betrokken.

Volgens het scenario van deze oefening kreeg de BHV een melding dat er een heftruck in een stelling met accu’s gereden was. De BHV, die van het hoofdgebouw af moesten komen, hoorde hulpgroep in hal 24. Daar werd direct een BHV-groep heen gestuurd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brandweer
Terwijl de eerste BHV-groep aankwam bij de accu opslagplaats zat er nog één persoon op de heftruck. Hij durfde er in paniek niet af. Twee medewerkers die daar aan het werk waren kwamen onder alle dozen terecht en zaten klem. Er liep accuzuur uit en er ontstond lichte rook in de ruimte, waarop direct de brandweer werd opgeroepen. In de tussentijd heeft de BHV een aantal dozen weggehaald en daardoor konden deze medewerkers snel bevrijd worden. Zij zijn op het terrein van de Gazelle behandeld en daarna vervoerd naar het ziekenhuis.

Gereanimeerd
In hal 24 was één persoon die op de heftruck zat, één persoon was bezig de stroom eraf te halen waarna de andere bezig zou gaan met het accuzuur. Door een fout kwam de medewerker die de stroom eraf zou halen, zelf onder stroom te staan. Daar schrokken de andere twee enorm van waardoor er één in paniek raakte en de andere accuzuur in de ogen kreeg. De medewerker die onder stroom stond viel neer met een hartstilstand. Hij is direct gereanimeerd op een pop die ernaast lag.

Zeven gewonden
De brandweer heeft later de ruimtes verkend en geventileerd vanwege de lucht van de accuzuur. In totaal raakten bij deze oefening zeven personen gewond die naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De brandweer van Dieren  en de Koninklijke Gazelle vonden de oefening geslaagd en alle partijen hebben deze oefening als nuttig ervaren.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook