Grote zoekactie met politiehelikopter naar verdwenen bestuurder bij crash

Geplaatst op 19 november 2016, om 11:28 uur

foto: Roland HeitinkACQUOY – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een auto gecrasht op de T-splitsing van de Acquoysemeer in Acquoy. Er was een grote zoekactie met onder andere een politiehelikopter naar de bestuurder die spoorloos was.

Rond 03.15 uur sloeg een voorbijganger alarm nadat die een gecrashte auto onderaan in de berm naast de weg vond. Echter was er niemand te bekennen. De automobilist bleek in de T-splitsing, waar die de keuze had om naar rechts of links af te slaan, rechtdoor te zijn gereden. De auto botste tegen twee bomen en kwam onderaan in de berm tot stilstand.

Hulpdiensten hebben grote zoekactie gehouden met onder andere een politiehelikopter. Na ruim een uur bleek dat de man bij een boerderij in de omgeving had aangebeld. De man is als verdachte aangehouden. Volgens verklaringen had de man eerder op de avond veel alcohol genuttigd, daarom is een bloedproef afgenomen. De 29-jarige man uit Leerdam is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De eigenaar kwam tijdens te berging een kijkje nemen en was erg ontdaan. Volgens de politie ter plekke was de auto niet gestolen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook