Heftige beelden van liquidatie in Kerkdriel

Geplaatst op 2 november 2016, om 15:47 uur

foto-opsporing-verzochtKERKDRIEL – Op donderdagavond 31 december 2015, rond 18.15 uur, werd bij de toegangsweg naar camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel een auto beschoten door twee mannen met automatische vuurwapens. In de auto zaten drie personen. De 27-jarige Chahid Yakhlaf uit Weesp kwam daarbij om het leven.

De andere twee inzittenden raakten gewond. Na het schietincident zijn de slachtoffers weggereden en enkele kilometers verder, op de Rooijensestraat in Hoenzadriel gestopt. Vandaar zijn de slachtoffers naar ziekenhuizen gebracht. Chahid overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

Even later is op een parkeerterrein van een bedrijf aan de Hogeweg in Zaltbommel een brandende BMW aangetroffen. Het betreft een BMW stationcar die eerder in Utrecht is gestolen. Op de auto zaten de valse kentekenplaten 18-TF-PZ. De recherche houdt er sterk rekening mee dat deze BMW door de schutters is gebruikt als vluchtauto.

Op dinsdag 1 november is een 22-jarige Amsterdammer uit Purmerend als een van de verdachten aangehouden. Daarmee is de zaak nog niet opgelost, dus meer informatie en tips zijn welkom.

Vragen
Het onderzoeksteam, heeft de volgende vragen:

· Wie heeft iets gezien van de schietpartij bij de camping en heeft nog niet met de politie gesproken?
· Wie heeft op die oudejaarsavond iets gezien in de omgeving van Kerkdriel/Hoenzadriel dat met deze liquidatie te maken kan hebben?
· Wie heeft iets gezien op of rond de Hogeweg in Zaltbommel met betrekking tot de in brand gestoken BMW?
Belangrijkste vraag: Wie heeft gezien hoe de verdachten vanaf de Hogeweg zijn gevlucht? Dat kan geweest zijn via de A2 of de A15.