Jongen aangehouden na mishandeling buschauffeur Arnhem

Geplaatst op 3 november 2016, om 16:17 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Na een mishandeling van een buschauffeur is een dertienjarige jongen aangehouden op de Velperweg in Arnhem. De jongen was in het centrum van Arnhem ingestapt. Toen waren er al problemen met inchecken.

Na hierover te zijn aangesproken kwam de jongen op de Velperweg opeens met €1,50 naar de chauffeur, waarop deze hem aangaf dat dit niet voldoende was voor de rit die hij reeds gemaakt had. Tijdens het rijden gaf de buschauffeur aan dat hij bij de eerstvolgende halte de bus moest verlaten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de Velperweg ter hoogte van de Vondellaan zette de chauffeur de bus stil waarop hij de jongen sommeerde de bus te verlaten. Toen deze dat weigerde heeft de chauffeur gevraagd of er soms politie bij moest komen. Hierop barstte de jongen in woede uit en viel hij de buschauffeur aan.

Samen met twee passagiers werd de jongen uiteindelijk de bus uitgewerkt en in bedwang gehouden tot de inmiddels gealarmeerde politie ter plekke kwam. De buschauffeur kwam er met lichte verwondingen vanaf.

De passagiers konden wel overstappen op een andere bus. De twee passagiers die hulp verleend hebben kozen ervoor om bij de chauffeur te blijven en met hem de rit af te maken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook