Politie rijdt auto verdachten van inbraak klem in Zupthen - GelreNieuws.nl

Politie rijdt auto verdachten van inbraak klem in Zupthen

Geplaatst op 11 november 2016, om 13:09 uur

politie-zutphenZUTPHEN – Donderdagavond kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Verlengde Ooyerhoekseweg waarbij twee mannen het terrein van de buitendienst van de gemeente Zutphen opgelopen zijn. Dit ontaarde zo dat de politie de auto van de verdachte klem moest rijden.

De politie zegt dat de afgelopen tijd veel inbraken plaats vonden waarbij gereedschap werd buitgemaakt. Ze snappen dat dit erg vervelend is voor de benadeelden. Daarom zijn ‘ze er ook op gebrand om de daders van deze diefstallen te pakken’ aldus de politie Zutphen. De politie stond daarom donderdagavond op scherp toen ze een telefoontje kregen dat twee mannen op het terrein van de gemeente Zutphen liepen. Er was daadwerkelijk een poging gedaan om in te breken, zo waren er al diverse handelingen gepleegd om bij de opslagplaats van het gereedschap te komen.

De auto was, toen de politie aankwam, weggereden. De auto is vervolgens op de Gelderhorst in Zupthen weer gezien en is daar klemgereden. De twee inzittenden, twee mannen van 27 en 50 jaar oud uit Zutphen, zijn aangehouden door de politie. In de auto werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De politie onderzoekt of de mannen aan meer inbraken te linken zijn.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

politie-zutphen-2