(VIDEO) Undercover: discriminatie bij diverse Arnhemse horeca

Geplaatst op 28 november 2016, om 18:38 uur

2016ARNHEM – Diverse uitgaansgelegenheden in Arnhem discrimineren jongeren met een niet-blank uiterlijk. Dat blijkt uit undercoverbeelden van het SBS6-programma Undercover in Nederland die zondagavond werden getoond.

Bijvoorbeeld in Discotheek Plaza komen blanke en donkeren jongeren zonder problemen binnen, de Marokkaanse jongens worden echter geweerd bij de deur. De jongens voelen zich niet fijn omdat ze geweigerd worden bij de deur vertellen ze tegen Alberto Stegeman. Ook in de Juicy Lucy en Aspen Valley worden de donkere jongens de toegang geweigerd vanwege de leeftijd. Ze waren te jong na het controleren van de ID. Maar de blanke en Marokkaanse jongens hoefden geen legitimatie te laten zien.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Koninklijke Horeca Nederland gaat naar aanleiding van de uitzending een brief sturen naar horecabazen. Zij willen zo de regels over discriminatie aan de deur onder de aandacht te brengen. “We zijn niet verbaasd, het is wel vervelend om te moeten constateren dat het nog steeds gebeurt”, zegt de vereniging tegen de NOS.

Videobeelden (vanaf 10:25)