Bewoners geëvacueerd na grote brand bij Jan Linders in Nijmegen Lent

Geplaatst op 31 december 2016, om 20:34 uur

foto: Roland HeitinkNIJMEGEN – Buiten, bij de supermarkt Jan Linders aan de Frankrijkstraat in Nijmegen Lent, woedde zaterdagavond een grote brand. Deze is opgeschaald naar ‘grote brand GRIP 1’. Bewoners, waaronder verstandelijk beperkte bewoners, zijn geëvacueerd. De brand is inmiddels onder controle. 

De eerste melding kwam binnen als een afvalbrand en werd gemeld omstreeks 20:15 uur waarna de brandweer erg snel op heeft geschaald. Het ging volgens de woordvoerder om een buitenbrand die begonnen lijkt te zijn bij een auto die voor de supermarkt stond. De brand was vermoedelijk daarna bij de Jan Linders naar binnen geslagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Evacuatie
De bewoners van de flat zijn geëvacueerd door de hulpdiensten vanwege de rookontwikkeling. Onder de geëvacueerden zitten ook verstandelijk beperkte mensen. Één agent ademde rook in. Ook is één bewoner van de flat door het ambulancepersoneel gecontroleerd omdat deze erg geschrokken was. De bewoners zijn opgevangen in de directe omgeving. De hulpdiensten sturen bussen om mensen warm te houden. Sommigen worden ook opgevangen door andere buurtbewoners.

De brand buiten was rond 21:00 uur geblust en daarna ging de brandweer binnen controleren. Ook deze brand was om 21:10 uur onder controle, zo meldt de voorlichter van de brandweer. De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook