Dickens in de Liemers opent dit weekend zijn poorten in Horsterpark Duiven

Geplaatst op 6 december 2016, om 17:57 uur

foto: Charles MollDUIVEN – Komend weekend opent Dickens in de Liemers zijn poorten op 9, 10 en 11 december van 15:00 tot 21:00 uur in het Horsterpark in Duiven.

Het theepaviljoen in het Horsterpark staat bekend om zijn overheerlijke appeltaart, die bereid wordt door cliënten met een verstandelijke beperking. Hier is het idee geboren om het evenement Dickens in de Liemers te organiseren.

De cliënten, die hun dagbesteding hebben in het theepaviljoen en de kinderboerderij, zijn het hele jaar nauw betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van het evenement. Nog deze week zijn ze druk in de weer met het maken van kaarsen.

Vrijwilligers
Maar het evenement zou ook niet kunnen zonder de tientallen vrijwilligers. Zij hebben onder meer de tientallen kramen gebouwd en maakten prachtige kostuums. Overal zijn optredens. De geur van punch en glühwein doen je naar meer verlangen. De duizenden lichtjes en vuurkorven zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Medeorganisator André Oudendag is enthousiast en verwacht dit weekend meer dan 10.000 bezoekers. Het weer is een stuk beter dan vorig jaar en toen werd dit aantal al gehaald.

Parkeren is gratis bij het Candea College in Duiven en het evenement is ook gratis toegankelijk. GelreNieuws zal verslag doen van het evenement.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de reportage: Charles Moll