Drankrijders veroorzaken ongevallen in Dieren en Ede - GelreNieuws        

Drankrijders veroorzaken ongevallen in Dieren en Ede

Geplaatst op 11 december 2016, om 12:55 uur

politieauto-met-zwaailichtDIEREN / EDE – In Dieren en Ede deden zich zaterdagavond en -nacht verkeersongevallen voor waarbij sprake was van alcoholgebruik door de veroorzakers. In Ede botste een auto tegen een boom waarna de auto in brand vloog.

In Dieren vond een kopstaart-botsing plaats rond 17.30 uur op de Arnhemsestraatweg. Een 70-jarige Dierenaar kon niet tijdig stoppen voor afremmend verkeer voor zich en knalde de achterop de auto van een 45-jarige Zutphense. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De Dierenaar bleek onder invloed van alcohol met een gehalte van 850 ug/l (ruim drieënhalf keer de limiet. De man verspeelde daarmee zijn rijbewijs.

Letsel
Rond 02.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag reed een 32-jarige Renswoudenaar met zijn auto tegen een boom op de Rijksweg N224 in Ede. Zijn auto vloog meteen in brand maar de bestuurder was bij de komst van de hulpdiensten al uit de auto. De man bleek enkele lichte verwondingen maar rook ook naar drank. Van de man is bloed afgenomen voor een bloedproef en ook hij mag voorlopig niet rijden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook