Elf inbraken in één week tijd in Zevenaar - GelreNieuws.nl

Elf inbraken in één week tijd in Zevenaar

Geplaatst op 19 december 2016, om 17:00 uur

politie-zevenaarZEVENAAR – In de maand december zijn er tot nu vandaag toe, maandag 19-12-2016, zestien woninginbraken geweest. Hiervan zijn er elf in de afgelopen week gepleegd, zo meldt de politie Zevenaar op Facebook.

Opvallend is dat bij veel van deze woninginbraken de daders zich toegang tot de woning verschaffen door op een plat dak te klimmen of een dakraam te forceren. De daders hebben behoorlijk moeten klimmen omdat sommige ramen op wel zeven meter hoogte zaten. De buit varieert van geld, sieraden tot speelgoed en gereedschap.

Advies
De politie Zevenaar vraagt uw aandacht voor onder andere openstaande ramen, ook op de bovenverdieping van uw woning. Ook al gaat u maar even van huis weg, sluit uw ramen af. Laat ook ladders niet in uw tuin staan maar berg deze op. Zo luidt het advies vanuit de politie. Hier wordt door inbrekers namelijk handig gebruik van gemaakt.

De meeste inbraken vinden in de middag en de vroege avond plaats. Bel als u verdachte situatie ziet de politie op 112. De politie komt liever een keer te vaak dan een keer te weinig, zo zegt de politie op Facebook.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Politie Zevenaar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com