Twee jongens (17) uit Rheden gewapend overvallen in Velp

Geplaatst op 1 december 2016, om 12:01 uur

politieauto-met-zwaailichtVELP – Op de Zutphensestraatweg zijn woensdagavond twee 17-jarige jongens uit Rheden beroofd van een snorscooter, een telefoon en een laptop.

De twee slachtoffers reden rond 23.20 uur over de Zutphensestraatweg in de richting van Rheden. Even na de rotonde waar de weg over gaat naar het Biljoen sprongen twee onbekende jongens de weg op en hielden de slachtoffers tegen. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten ze de scooter, de telefoon en een tas met daarin een laptop afgeven. Daarna vluchtten de verdachten in de richting van Velp. Van de verdachten is bekend dat ze in het donker gekleed waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De gestolen telefoon werd enige tijd later teruggevonden op de Rembrandtlaan in Velp. De scooter is aangetroffen op een zandpad bij de Biesdelselaan.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die iets van de beroving hebben gezien of hebben gezien dat de scooter werd achtergelaten. Zij worden opgeroepen te bellen met de politie in Velp op nummer 0900-8844 of zich te melden via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.