Vier gewonden bij een grote uitslaande brand in bedrijfspand in Zevenaar

Geplaatst op 25 december 2016, om 02:56 uur

foto: Roland HeitinkZEVENAAR – In een bedrijfspand van Vissers auto’s aan de Edisonstraat in Zevenaar is in de nacht van zaterdag op zondag een grote uitslaande brand uitgebroken. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen waaronder twee agenten.

De brand ontstond rond 02:25 uur in een autobedrijf. Boven het bedrijf zat een woning. De eerste twee aanwezige agenten, hebben twee mensen uit het pand gered. Hierbij zijn de agenten ook gewond raakten. De beide bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht alsmede de twee reddende agenten vanwege het inademen van rook. Hun toestand is onbekend. De politiehelikopter heeft boven het pand gevlogen om de brand vanuit de lucht in kaart te brengen.

Vuurwerk
Naast alle vlammen en rook die uit het pand slaan, kwam er ook veel vuurwerk uit het pand. Dit lag vermoedelijk illegaal opgeslagen in één van de panden.

A12
Door alle rook die over de snelweg A12 trekt was deze ter hoogte van Zevenaar in beide richtingen afgesloten. Voordat de snelweg afgesloten werd, gebeurde daar een ongeluk met vier auto’s. Vermoedelijk heeft dat te maken met de dichte rook die boven de snelweg hing. Het is onbekend of hierbij gewonden zijn gevallen. De snelweg van Duitsland richting Arnhem is rond 05:50 uur weer vrijgegeven. De andere richting is nog afgesloten.

Mocht u last hebben van de rook die over Didam trekt of deze ruiken, dan wordt u verzocht ramen en deuren te sluiten. Ook ventilatie van uw woning moet in dergelijke gevallen worden uitgezet. Er zijn meetploegen opgeroepen die de rook onderzoeken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook