Zwaargewonde bij steekpartij Rheden: dader dreigde zichzelf wat aan te doen - GelreNieuws        

Zwaargewonde bij steekpartij Rheden: dader dreigde zichzelf wat aan te doen

Geplaatst op 31 december 2016, om 12:15 uur

foto: Roland HeitinkRHEDEN – Bij een steekpartij zaterdagochtend bij een woning aan de Arnhemseweg in Rheden is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft korte tijd later een verdachte aangehouden.

Het incident deed zich omstreeks 11:20 uur voor bij een huis aan de Arnhemseweg. Het personeel van de traumahelikopter is met de auto ter plaatse gekomen omdat ze niet uit konden vliegen. Agenten vonden daar, na de eerste melding, het slachtoffer. Deze is met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Camera’s
Het gehele incident is op camerasystemen van JD-security systems uit Rheden vastgelegd. Het bedrijf had twee weken geleden de camera’s geïnstalleerd. Volgens het bedrijf is de politie uiterst tevreden over de opnames en spreken de beelden voor zich. Het bedrijf wil wegens niet het politieonderzoek niet melden wat er op de beelden staat. De beelden zijn door het bedrijf veiliggesteld en overgedragen aan de politie.

Dader
De dader was aanvankelijk spoorloos. Na een zoektocht in de omgeving werd later een man bij de supermarkt COOP aangetroffen die als verdachte kon worden aangemerkt. Hij is omstreeks 12:30 uur aangehouden in het centrum van Rheden en zit vast. Volgens getuigen zou de aanhouding niet geheel vlekkeloos zijn verlopen. Politiewoordvoerder Paul Koetsier bevestig dit: “Tijdens de aanhouding heeft de verdachte gedreigd zichzelf iets aan te doen, hier hebben de collega’s naar gehandeld”.

De politie doet op dit moment verder onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook