Arrestaties voor cocaïne-roof vrachtwagen Beneden-Leeuwen

Geplaatst op 24 januari 2017, om 15:18 uur

1BENEDEN-LEEUWEN – De politie heeft dinsdagmorgen in Rotterdam vier mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een vrachtauto op 27 september in Beneden-Leeuwen. Het gaat om Rotterdammers van 23, 27, 29 en 30 jaar oud.

Op dinsdagmiddag 27 september was een vrachtautochauffeur onderweg naar een bedrijf in Beneden-Leeuwen met een lading bananenpulp. Bij de rotonde Prins Willem-Alexanderweg / Van Heemstraweg werd de chauffeur tot stoppen gedwongen. De achterdeur van de vrachtauto werd open gebroken en uit de laadruimte werden enkele tassen gehaald. Daarna gingen de daders er in auto’s vandoor.

Korte tijd later werden twee auto’s die door de daders waren gebruikt in de omgeving teruggevonden. In één van de auto’s lag nog een partij .

Door de recherche is een uitgebreid onderzoek ingesteld. Op 22 november is de zaak ook behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Mede naar aanleiding van die uitzending konden dinsdagochtend vier verdachten worden aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.