Brandweer redt hond en bewoonster die door ijs zijn gezakt

Geplaatst op 6 januari 2017, om 14:44 uur

foto: Jean-Marc RegelinkOOSTERBEEK – In een vijver bij landgoed Mariëndaal aan de straat Mariendaal in Oosterbeek heeft vrijdagmiddag een hond vastgezeten in het ijs. De bewoonster van het landgoed heeft zelf een eerste reddingspoging gedaan waarna zij ook in het ijs zakte. Daarop werd de brandweer opgeroepen.

De eigenaren van de hond waren samen met de hond aan het wandelen en raakten vervolgens hun beestje kwijt, in totaal ongeveer drie kwartier. Na een tijd zoeken bleek het beestje net door het ijs te zijn gezakt in een vijver bij landgoed Mariëndaal. Een bewoonster van het landgoed had al een eerste reddingspoging gedaan maar zakte hierbij zelf door het ijs heen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Brandweer
De brandweer werd vervolgens rond 13:45 uur met spoed opgeroepen. De brandweer is met een waadpak het water ingegaan en heeft als eerste de bewoonster gered. Nadat zij gered was hebben ze de hond, die inmiddels een kwartier in het ijskoude water lag, eruit gehaald.

De bewoonster had het koud en is naar binnen gegaan om op te warmen. De vrouw is verder niet gewond geraakt. De eigenaren gaan met hun hond ter controle langs een dierenarts.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook