Hulpverleners Gelderland-Zuid actief tot diep in de oudjaarsnacht

Geplaatst op 1 januari 2017, om 14:41 uur

foto: Roland HeitinkNIJMEGEN – Tot diep in de nacht waren de hulpverleners van de brandweer en ambulance actief in de regio Gelderland-Zuid.

Hoewel het aantal uitrukken van de brandweer tussen 18.00 uur en 04.00 uur ’s nachts minder was dan de vorige jaarwisseling (197 -> 2016/2017 en 216 -> 2015/2016), moest de brandweer in Nijmegen twee maal opschalen voor een grote brand. De ambulance verzorgde 83 ritten. Hierbij zat geen enkel specifiek vuurwerkincident. Omdat er rond 06.00 uur nog veel mensen feest vierden, was de ambulance tot diep in nacht actief met alcohol-gerelateerde meldingen en enkele onderkoelingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Grote brand in Lent, vier woningen onbewoonbaar
Rond half negen ’s avonds schaalden de hulpdiensten voor het eerst op, nadat een autobrand oversloeg op een supermarkt in Lent. De bewoners van het appartementencomplex boven de supermarkt werden geëvacueerd en uiteindelijk konden de meesten rond de jaarwisseling weer naar huis. Helaas zijn vier woningen onbewoonbaar verklaard.

Zeer grote brand centrum Nijmegen
Rond 01.00 uur kreeg de meldkamer de melding van een uitslaande brand midden in het centrum van Nijmegen. Omdat een aantal personen ingesloten zou zijn in het brandende pand, werd er snel opgeschaald. Uiteindelijk bleek de brand in het dak van het gebouw te woeden en werden alle bewoners in veiligheid gebracht.

Hulpverleners kregen op enkele incidenten na voldoende werkruimte

Over het algemeen hebben de professionals van de brandweer en ambulance voldoende werkruimte en bijstand gekregen. Helaas kreeg de brandweer in Tiel één keer te maken met verbale agressie en werden in onze regio twee ambulances ernstig en opzettelijk gehinderd op de snelweg door een auto.

Landelijk beeld
Brandweer Nederland spreekt van ruim 10 procent minder meldingen tijdens jaarwisseling voor heel Nederland. In de 25 regio’s kreeg de brandweer in totaal 4.024 meldingen. Dat is 563 keer minder dan vorig jaar tijdens Oud en Nieuw.