Meisje (10) in Eerbeek aangesproken door onbekende man

Geplaatst op 19 januari 2017, om 13:11 uur

EERBEEK – Vorige week is een 10-jarig meisje in Eerbeek aangesproken door een onbekende man die haar iets lekkers aanbood. De ouders van het meisje hebben het voorval gemeld bij de politie en zij hebben deze melding nu in onderzoek. De politie merkt en begrijpt dat dit voorval voor onrust heeft gezorgd en legt graag hieronder uit wat er precies gebeurd is en wat er tot nu toe bekend is.

De politie Brummen meldt op Facebook het volgende:
Het meisje fietste op donderdag 12 januari rond 08.10 uur naar school toen ze op de Beethovenstraat, ter hoogte van de tandartspraktijk, in een parkeervak een wit/grijze bestelauto zonder opschrift passeerde. Er zat een man achter het stuur die, toen het meisje langsfietste, zijn raam opende en haar vroeg of ze iets lekkers wilde. Het meisje reageerde heel goed: ze liet duidelijk merken hier niet van gediend te zijn en is doorgefietst naar school.

We benadrukken dat we niet weten wat de intenties van de man waren. Het komt vaker voor dat volwassenen kinderen aanspreken (soms ook met een soortgelijk aanbod), zonder verkeerde bijbedoelingen. Maar tegelijkertijd is het advies van veel ouders om nooit iets aan te nemen van onbekenden helaas niet voor niets en daarom nemen we een dergelijke melding heel serieus. Ook snappen we heel goed dat mensen schrikken als ze horen dat zoiets gebeurd is.

Naar aanleiding van dit voorval heeft de politie een paar meldingen ontvangen van mensen die menen verdachte voertuigen te hebben gezien. Elke melding wordt uiteraard door ons onderzocht. Op dit moment is nog steeds niet duidelijk wie de man was die het meisje op 12 januari aansprak. Tips over wie dit mogelijk geweest kan zijn, zijn dus nog altijd zeer welkom.

Het zou gaan om een wit/grijze bestelauto zonder opschrift. Over de man wist het meisje te vertellen dat het een blanke man was met kort donker haar en een rode jas aan. Herkent u deze omschrijving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook