Twee hennepkwekerijen in één straat in Nijmegen geruimd

Geplaatst op 25 januari 2017, om 16:42 uur

NIJMEGEN – De politie heeft twee hennepkwekerijen in één straat aangetroffen in Nijmegen. Naar aanleiding van een tip via meld misdaad anoniem trof de politie in een flat 130 planten aan. Met een warmtebeeldcamera troffen agenten vervolgens nog een kwekerij.

Het gebeurde aan de Cantatestraat. De tweede kwekerij werd ontdekt in een rijtjeswoning. In deze woning werden 86 hennepplanten aangetroffen. Bij beide woningen was er sprake van diefstal van stroom en zijn er aanwijzingen van eerdere oogsten.

De woningstichtingen zijn in kennis gesteld en zullen een uitzetprocedure starten. Terwijl de politie aan het wachten waren trok een Volkswagen Golf met Lets kenteken de aandacht. Deze bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Zowel de kwekerijen als de Volkswagen zijn in beslag genomen.

Hennepkwekerijen in de Cantatestraat aangetroffen. Naar aanleiding van een MMA melding troffen wij in een flat aan de Cantatestraat een hennepkwekerij met 130 planten aan. Met een warmtebeeldcamera troffen wij vervolgens nog een ernstig warm dak aan in dezelfde straat, maar dit keer in een rijtjeswoning. In deze woning werden 86 hennepplanten aangetroffen. Bij beide woningen was er sprake van diefstal van stroom en zijn er indicaties van eerdere oogsten. De woningstichtingen zijn in kennis gesteld en zullen een uitzetprocedure starten. Terwijl wij aan het wachten waren trok een Volkswagen Golf met Lets kenteken onze aandacht. Deze bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Zowel de kwekerijen als de Volkswagen zijn inbeslaggenomen. #hennep #hennepkwekerij #hennepteamnijmegenzuid #neerboschoost #gestolenauto #voertuigcriminaliteit #cantatestraat #diefstal #nijmegen #liander #standvastwonen #gemeenschap

Een foto die is geplaatst door Politie Nijmegen Zuid (@politienijmegenzuid) op