28-jarige Zutphenaar aangehouden voor gewelddadige overval in Raalte

Geplaatst op 17 februari 2017, om 11:12 uur

foto: Politie Oost GelreZUTPHEN/RAALTE – Een 28-jarige inwoner van Zutphen werd op woensdagavond 15 februari aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige woningoverval op een 54-jarige inwoonster van Raalte in de nacht van zondag 29 op maandag 30 januari.

Die nacht werd de vrouw rond 03.20 uur door drie onbekende personen met veel geweld overvallen in haar woning aan de Dahliastraat in Raalte. Ze raakte hierbij dermate gewond dat ze in het ziekenhuis moest worden behandeld aan haar verwondingen. Na de overval gingen de drie personen er in een donkere Volkswagen Golf vandoor. Kort daarop werd in Diepenveen een brandende VW Golf aangetroffen. Deze bleek kort daarvoor te zijn gestolen in Deventer.

Onderzoek
Een speciaal daarvoor gevormd rechercheteam onderzoekt of deze woningoverval op de 54-jarige vrouw mogelijk verband houdt met meerdere, soortgelijke (woning)overvallen. De vrouw werd in augustus 2015 ook al eens in haar woning overvallen door meerdere personen en ook een familielid van de vrouw werd al eens met geweld beroofd. Het rechercheteam onderzoekt op dit moment meerdere (woning)overvallen in Overijssel en Gelderland en sluit hierbij meerdere aanhoudingen niet uit.