Arrestaties in Duiven voor handel in nep merkkleding

Geplaatst op 16 februari 2017, om 13:41 uur

nepmerkkledingduiven3DUIVEN– De politie heeft woensdag in Duiven twee mannen uit die plaats aangehouden die verdacht worden van de handel in nep merkkleding. In een pand op het bedrijventerrein in Duiven heeft de politie een enorme partij nep merkkleding in beslag genomen.Arrestaties voor handel in nep merkkleding

Medewerkers van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 10.00 uur een bestelbus op het industrieterrein in Duiven. De bus was net weggereden bij een opslagloods aan de Cartograaf. Bij controle van de voorschriften van Wet Vervoer Goederen bleek dat de bus een grote partij kleding vervoerde. De chauffeur, een 29-jarige inwoner uit Duiven, kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. De kleding was volgens de man bedoeld voor de verkoop op de markt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Trainingspakken
Bij controle van de kleding kregen de agenten de indruk dat het hier nep merkkleding betrof. De man werd ter plaatse aangehouden, de bus en kleding in beslag genomen. Bij nader onderzoek in de opslagloods waar de bestelbus was weggereden trof de politie later een enorme hoeveelheid kleding aan. Omdat ook hier het vermoeden was dat het allemaal nep merkkleding betrof is een 58-jarige man in het pand aangehouden. In totaal zijn 319 dozen met hemden, broeken maar ook trainingspakken van de bekende voetbalclubs in beslag genomen.

Een expert kwam later ter plaatse en bevestigde het vermoeden van de agenten. Alle kleding was nep merkkleding. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en herkomst van de kleding.

Foto: politie