Brandweer Velp heeft zijn handen vol aan één boom

Geplaatst op 23 februari 2017, om 23:02 uur

foto: Timo BoumanVELP – De Velpse brandweer heeft donderdagavond haar handen vol gehad aan wel…… één boom.De boom was bij een pand aan de Arnhemsestraatweg omgewaaid en hing tegen de gevel van het huis dat er naast stond.

Om de boom zonder verdere schade weg te kunnen halen had de brandweer hulp nodig van een kraan met een hydraulische knijper aan het eind. Omdat er niet direct gevaar was heeft de brandweer eerst Salvage ingeschakeld, zodat de extra kosten van de hulpverlening op de verzekering van de eigenaar van de boom verhaalt konden worden.

Aan het begin van de avond kwam de melding al bij de brandweer binnen. Echter door de lastige stand van de boom had het Velpse korps assistentie nodig van een hoogwerker van brandweer Zevenaar. Toen er vanuit de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk toestemming was kon er een aannemer worden ingeschakeld om met een kraan met hydraulische knijper de boom uiteindelijk te verwijderen. Uiteindelijk was de klus 22.15 uur geklaard.

Salvage bemiddeld tussen verzekeringsmaatschappijen en consumenten met de afhandeling van hun schade na brand, stormschade of ongeval waarbij de woonhuis verzekering aangesproken moet worden.