Buurt helpt politie mee zoeken naar inbreker in Duiven

Geplaatst op 10 februari 2017, om 15:35 uur

Duiven inbraakDUIVEN – Donderdagavond, net na 18.00 uur, kreeg de politie een melding van een inbraak heterdaad op de Rijksweg in Duiven. De bewoner had de inbrekers overlopen in zijn eigen woning.

De verdachte zou via een plat dak naar beneden zijn gesprongen om te kunnen vluchten. De politie is hierop direct met vier voertuigen die kant op gereden samen met twee hondengeleiders. Op het moment dat ze op de Rijksweg aankwamen zijn twee agenten naar het adres gereden om de bewoner op te vangen en meer informatie te verkrijgen. De overige agenten zijn, samen met de hondengeleiders, een zoektocht begonnen in de buurt om de verdachte op te sporen. Echter heeft de politie niemand meer kunnen aanhouden.

Signalement
Het ging om een man van 25-30 jaar oud en ongeveer twee meter lang. Hij had een atletisch postuur en een donkerkleurige kleding met een bivakmuts op. Opvallend detail is dat de inbreker mank zou lopen. Mogelijk zou hij mank lopen omdat hij van het dak sprong.

Mee zoeken
De politie meldt op hun Facebook: “Wat ons goed deed, was dat er veel buurtbewoner mee zochten. Via een Burgernet is er een bericht verspreid, waar veel mensen op hebben gereageerd. Verdachte situaties werden bij ons gemeld. Bent u nog geen lid van Burgernet? Wij stellen het zeer op prijs als u zich hiervoor aanmeld. Hoe meer ogen, hoe beter. Aanmelden kunt u hier doen.”

De politie heeft de inbraak in onderzoek

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Politie Duiven