Horrordrug ‘Flakka’ blijkt niet strafbaar

Geplaatst op 1 februari 2017, om 19:51 uur

FlakkaNIJMEGEN – De drugs die eerder bij de dealer werden aangetroffen, in samenwerking met Alberto Stegeman, blijkt inderdaad de drug ‘Flakka’ te zijn. Echter, zo meldt de politie, is dit niet strafbaar.

De politie Nijmegen-Zuid meldt op Instagram dat de drug is getest bij het NFI en inderdaad voor 100% Flakka blijkt te zijn. Echter heeft de politie verder geen mogelijkheden want de drug blijkt nog niet strafbaar gesteld te zijn in Nederland. Flakka staat namelijk nog niet op de drugslijst, zo meldt de politie.

ZIE OOK: Eerste drugsdealer met ‘flakka’ gearresteerd in Nijmegen

Wat is Flakka?
Flakka, officieel alpha-pyrrolidinopentiophenone, maar ook wel ’gravel’ genoemd, is een synthetische drug die voor sterke hallucinaties zorgt. De drug kent gelijkenissen met amfetamine, speed en cocaïne, maar heeft sterkere effecten. De werkzame stof heet cathinon en wordt gehaald uit de qat.

De politie Nijmegen is hiervan flink geschrokken en verbaasd. Zij hopen dat de minister van Veiligheid en Justitie dit snel in orde gaat maken. Of de verdachte is vrijgelaten, is vooralsnog niet bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Zie hieronder een filmpje van Flakka met je doet